Ende

Afdrukken
PDF

Facebook - Spelzeilen - Slechtzienden - Ende

Afrikaans geluksspel

Ende is een eenvoudig leuk gezelschapsspel waarbij veel geluk komt kijken.


Spelregels Ende

1. De spelers zitten om het spel en bepalen wie mag beginnen. Iedere speler legt zijn schijfje op zijn eigen rode vlak. Daarnaast is er nog een extra schijfje waar mee het raadspel wordt gespeeld.

2. De speler die begint houdt het raadschijfje in een van zijn handen achter op zijn rug zodat de andere spelers het niet kunnen zien. Maak van beide handen een vuist waarin dan in een vuist de raadschijf zit en in de andere vuist niets. Beide handen (vuisten) doet de speler dan naar voren, zorg dat niemand kan zien in welke vuist de raadschijf zich bevind. De speler links van hem moet raden in welke hand de raadschijf zich bevind. Heeft de speler links het goed geraden dan mag deze speler zijn eigen schijf op de 1e gele lijn voor hem leggen. Heeft de speler het fout geraden dan mag de speler die de vuisten heeft gemaakt zijn eigen schijf op de 1e gelelijn plaatsen.

3. Na elke beurt gaat het raadschijfje naar de speler links van de speler die het laatst aan de beurt is geweest om het schijfje in een van zijn vuisten te verstoppen. Elke keer mag een van de twee spelers zijn eigen schijfje een lijntje op het spelzeil opschuiven.

4. De speler die het eerst zijn eigen schijf in het midden van het spelzeil heeft die heeft gewonnen.


Variant 1.

Met een kleurendobbelsteen.Iedere speler werpt om de beurt met de kleurendobbelsteen.Spreek af bij welke kleur of kleuren iemand zijn eigen schijf een lijntje vooruit mag plaatsen. De winnaar is weer de speler die het eerst zijn eigen schijf in het midden van het spelzeil heeft geplaatst.


Variant 2.

Met een dobbelsteen.Iedere speler werpt om de beurt met de dobbelsteen.Spreek af bij welk getal of getallen (kan ook bv. bij even of oneven getal) iemand zijn eigen schijf een lijntje vooruit mag plaatsen. De winnaar is weer de speler die het eerst zijn eigen schijf in het midden van het spelzeil heeft geplaatst.


Het spelzeil is in diverse maten te koop.

Afmetingen:

40 cm bij 40 cm € 30,00.

50 cm bij 50 cm € 35,00.

60 cm bij 60 cm € 40,00.

70 cm bij 70 cm € 45,00.

80 cm bij 80 cm € 50,00.

90 cm bij 90 cm € 55,00.

1m bij 1m € 60,00.

 

Prijzen zijn incl. verzendkosten en bijbehorende materialen. Bij aankoop van meerdere spelzeilen tegelijk krijgt u vanaf het 2e spelzeil dat u koopt € 7,00 in mindering van het genoemde aankoop bedrag omdat de verzendkosten al berekend zittend in de aankoop van uw 1e spelzeil.


Omdat Spelwijzers valt onder de kleine ondernemersregeling komt er geen BTW op de factuurbedragen te staan.
Levertijd 2 à 3 weken.