Tablut - spel van de Vikingen

Het is een spel met elementen van het spel GO en je mag je alleen maar verplaatsen op het speelvlak conform de toren van het schaakspel. Tablut is een spel van de vikingen. De blauwe vakken zijn kastelen van de Koning waar alleen de Koning mag staan. In het middelste blauwe vak komt de Koning te staan.

- De Koning zal worden beschermd door 8 witte soldaten (witte schijven).

- De tegenpartij bestaat uit 16 zwarte soldaten (schijven).

Uitleg:

Alle schijven mogen zich alleen verplaatsen zoals de toren bij het schaken. Een soldaat of de Koning word gevangen genomen als deze (schijf) omsingeld is zoals bij het Japanse spel GO. Lukt het de Koning om zonder gevangen te worden naar een van zijn andere kastelen te komen (de 4 blauwe vakken in de hoeken van het spelzeil) dan heeft de Koning gewonnen. Als de Koning gevangen is door de zwarte soldaten dan hebben de zwarte soldaten gewonnen. Alleen de Koning mag in een blauw vak komen.

tablut  slechtziend vikingen go koning  leger  schaken koningsspelen spelzeil speelmat spelkleed speelkleed speelzeil spelmat spelwijzer spelwijzers wijk buurt BSO onderwijs TSO festival sociaal school scouting JongNL buurtwerk wereld wereldspelen onderwijs sociaal speelcoach buurtcoach wijkcoach sociaaldomein familiedag zomerkamp kampweek sportkamp koningsdag socialwork sociaalwerk kinderopvang denksport management facilitator moderator kantoor team teamuitje groepsuitjes schoolplein speelplaats speelbord

Spelzeil Tablut

Wat is een spelzeil?

Dit is een speelkleed - speelmat gemaakt van zeil, Het grote voordeel is dat het erg hygiënisch is omdat het gemakkelijk met water schoon te maken is en waardoor er geen stof en vuil op het spelzeil achterblijft. Om vouwen in het spelzeil te voorkomen het spelzeil altijd rollend opbergen.

Voor vragen of bestellingen stuur een email naar info@spelenopzeilen.nl

Tarieven

De prijs voor onze spelzeilen is inclusief het benodigde materiaal en verzendkosten. De spelregels worden digitaal verzonden.

AfmetingPrijs
40 cm X 40 cm€30,00
60 cm X 60 cm€40,00
80 cm X 80 cm€50,00
1,00 m X 1,00 m€80,00


Overige maten op aanvraag.

Dit spelzeil is ook geschikt voor slechtzienden door de contrasterende kleuren en dikkere lijnen.