Wie is de Koning?

Gezelschapsspel - Wellicht ook iets voor Koningsdag.

Doel: Probeer als eerste bij de kroon te komen. De persoon die dat lukt is de Koning.

Begin: Iedereen plaatst zijn twee pionnen onderaan in zijn startvak. In de 10 overige gekleurde, niet paarse vlakken, dient een soldaat (schijf) neergezet te worden. De soldaten verhinderen de spelers om snel bij de vak van het kroontje te komen. Het spel wordt met 1 dobbelsteen gespeeld.

Start: Wie het hoogste gooit met 1 dobbelsteen, begint.

Zetten: Een pion mag in alle richtingen verplaatst worden echter je mag niet verder als er een soldaat (schijf)staat. Kom je precies op een soldaat dan mag je de soldaat (schijf) wegnemen en verplaatsen ergens naar een plek om je tegenstanders het moeilijker te maken. De soldaten mogen nooit lager geplaatst worden dan er soldaten stonden bij het begin van het spel ! Eerst moet je de soldaat (schijf ) die op je eigen kleur staat weghalen voordat je andere soldaten (schijven) mag weghalen.

Slaan: Wordt er een pion geslagen dan moet deze pion terug naar het startvak.

Einde spel: Op het moment dat een speler met zijn pion op de positie van de kroon komt is het spel uit en is deze persoon de Koning.

gezelschapsspel  Koning spelzeil speelmat spelkleed speelkleed speelzeil spelmat spelwijzer spelwijzers wijk buurt BSO onderwijs TSO festival sociaal school scouting JongNL buurtwerk wereld wereldspelen onderwijs sociaal speelcoach buurtcoach wijkcoach sociaaldomein familiedag zomerkamp kampweek sportkamp koningsdag socialwork sociaalwerk kinderopvang denksport management facilitator moderator kantoor team teamuitje groepsuitjes schoolplein speelplaats speelbord

Anderen op deze pagina bekeken ook spelzeilen van de volgende doelgroepen:

Wat is een spelzeil?

Dit is een speelkleed - speelmat gemaakt van zeil, Het grote voordeel is dat het erg hygiënisch is omdat het gemakkelijk met water schoon te maken is en waardoor er geen stof en vuil op het spelzeil achterblijft. Om vouwen in het spelzeil te voorkomen het spelzeil altijd rollend opbergen.

Voor vragen of bestellingen stuur een email naar info@spelenopzeilen.nl

Tarieven

De prijs voor onze spelzeilen is inclusief het benodigde materiaal en verzendkosten. De spelregels worden digitaal verzonden.

AfmetingPrijs
1,00 m X 1,00 m€ 80,00
2,00 m X 2,00 m
€ 250,00


Overige maten op aanvraag.